Kwisutbeter
De kwis van Rosmalen!

Organisatie 

Maar wie zijn wij dan?? 
Deze 5 Rosmalense mensen komen elkaar regelmatig tegen in het Rosmalense verenigings- en uitgaansleven maar er miste iets in ons dorpje... Regelmatig hoorde zij van vrienden en familie uit omliggende dorpen van de leuke dorpsquiz die daar gegeven werd, maar waarom was dit er nog niet in Rosmalen? Carnaval 2016 was dan ook het moment om definitief deze groep met 5 enthousiastelingen samen te stellen en de eerste datum te prikken. 

En nu is het zover: Kwisutbeter, de kwis van Rosmalen is geboren! Zaterdag 26 november 2016 heeft de eerste editie van de kwis plaatsgevonden. 

 

Ons team

Susan van Pinxteren

Susan van Pinxteren

Dit lid van de organisatie is zeker geen dom blondje…….want naast het leiden van onze vergaderingen is zij ook nog eens ons financieel genie!! De overstap van financieel adviseur naar docent economie heeft haar goed voorbereid op deze taak. Naast bovenstaande taken houdt Susan ook een oogje in het zeil qua styling (RETRO), eten (BIJ DE KOFIE, BIJ DE BORREL, BIJ DE….), crea-bea opdrachten (HAKEN?? ECHT SUSAN?) en……Nou ja, wacht de kwisavond maar af! En als je denkt ‘wat heeft die Susan een bekend gezicht’ dan zal je haar vast wel kennen van de talloze andere activiteiten waar zij zich voor inzet binnen Rosmalen. Een echte duizendpoot dus……

Paul Hazenberg

Paul Hazenberg

De enige man in de organisatie van Kwisutbeter! En wat kan hij het soms zwaar hebben met 4 van die kwebbelende vrouwen… ;-) Deze vader van 3 is een bekende verschijning in Rosmalen; bekend uit het carnavalsleven, medeorganisator van het Hippe Happen festival, familieman (vader van 3), levensgenieter, Bourgondiër en een onwijs goede (thuis)kok. Wat je misschien nog niet weet van Paul? Hij slaat graag een balletje (tennis), is regelmatig te vinden aan het strand (Cadzand, het Zwin) en als je een ludieke vraag of opdracht tegen komt tijdens het maken van de kwis komt deze zeker bij Paul vandaan!

Judith Broos

Judith Broos

Geboren op 22 april 1983, kwam na, een wat men zo noemt, moeizame bevalling ter wereld ergens in het pittoreske… (vraag 1). Als een echte Hollandse meid groeide zij op met een klarinet in haar mond. Dit vond Hans Broos zo aantrekkelijk dat zij op 14 september 2012 zijn getrouwd en ze hebben niet stil gezeten, oh nee. Inmiddels is de Broosclan gegroeid als een konijnenfamilie in de bronstijd. Als leerkracht Engels ergens op een school doet zij het very good en gaat vaak by foot naar haar werk maar dan wordt ze wakker en pakt ze de auto. In haar vrije tijd maakt ze muziek bij de Likkebaerden, u weet wel, die mensen in die blauwe overalls die tijdens carnaval altijd zo gezellig zijn. Zoals u reeds gelezen heeft doet ze dat met een houtje in haar mond, nee dit is niet de paplepel van vroeger maar het mondstuk van haar instrument. Als moeder van twee kinderen waarvan wij uit privacy overwegingen de namen van blurren: ^%&^%& en &^*%^*& ze zijn verder kerngezond van lijf en leden en maar wat gezegend met zo’n muzikale moeder. In haar overige vrije tijd zegt ze wat te doen voor SJV. U weet vast wel waarvoor dat staat en anders is het een leuke quizvraag waarbij we gelijk een bruggetje hebben gemaakt naar hetgeen we nu mee bezig zijn en dat allemaal om wat enthousiaste “kwisutbeters” te laten weten wie er in de organisatie zit van dit alleraardigst idee. Zij is in het bezit van meer dan 328 vrienden op Facebook die zij het liefst eigen selfies laat zien samen met haar, overigens pas bevallen, Selfiemaat. Hier is het overbodig om namen te noemen. Mocht je Judith zoeken dan kunt u dat het best doen, uitgaande van de onderzoeken die gedaan zijn op haar facebookpagina, op het terras in Rosmalen of Den Bosch, het Kwekkeltje of bij iemands kinderfeestje of dat van haar kinderen. Maar genoeg verteld over haar en over tot de orde van de dag. Wij als organisatie zijn maar wat blij dat wij zo’n talent aan ons hebben weten te binden. Het doet ons ook deugd om bij elke vergadering haar aanwezigheid te mogen ervaren. Dames en heren, jongens en meisje, wie zit er achter deur 11? Judith Broos! Hulde, omdat ik na alle informatie die ik inmiddels met u gedeeld heb eindelijk aan de 400 woorden ben gekomen!

Nanneke van Lokven

Nanneke van Lokven

Deze duizendpoot heb je vast wel eens gezien. Tijdens de pronkzitting schittert ze op het toneel, tijdens de zeskamp zingt (of playbackt?) ze de sterren van de hemel, voor de klas krijgt ze alle aandacht, en geeft die op haar beurt ook aan haar leerlingen, ze zet stevige stappen door de natuur, maakt een showtje op haar saxofoon en nu is ze ook nog eens onderdeel van het Kwisutbeter-team! Wij zijn ontzettend blij en trots dat deze duizendpoot deel uitmaakt van ons team!

Ilse Kerkhof-Eek

Ilse Kerkhof-Eek

Deze dame kom je tijdens het carnaval in ons durpke tegen in het blauw/geel van CC De Képkes. De Benjamin van het Kwisutbeterteam maar zeker niet te onderschatten. Ilse aarzelde geen moment toen ze werd gevraagd voor het Kwisutbeterteam. Ilse is ons doortastende, praktische teamlid die zich onder meer ontfermd over de website van Kwisutbeter. On high heals! Ervaring met het oplossen van raadsels heeft ze ruimschoots gedaan in diverse escaperooms in den lande. De meeste inspiratie haalt Ilse uit een box voortreffelijke sushi.